Gå till innehåll
CK Natén
CK Natén

Tävlingsinfo

En individuell sport men klubbens ambition är skapa en vi-känsla och laganda på tävlingar genom gemenskap och att vi alla hjälps åt, inte minst introdukton för nya medlemmar. Detta stärks ytterligare på ett antal fokustävlingar där vi lägger extra stor vikt på detta, gemensam samling och gemensam provkörning av banor samt om möjligt även samåkning till tävlingar.

MYCKET VIKITGT är tävlingslicens! Här kan du läsa om vilka licenser som finns och hur den tecknas. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Transponder och anmmälan

Klubben har ett antal transpondrar som används för tidtagning. Anmälningsförfarandet skiljer sig åt beroende på tävling, Sportstiming, SweCyclingOnline, Raceweb etc. Vi har full förståelse för att det är lite krångligt som ny och vi hjälper gärna till. Fråga någon ledare så guidar dem er vidare.

Steg 1. Skapa ett konto på SweCyclingOnline Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Steg 2. Skaffa ett UCI ID (Info om UCI ID Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.)

Steg 3. Köp licens på SweCyclingOnline och betala med kort/swish om flera möjligheter finns så är den giltig direkt. Licenstyper Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Steg 4. Anmälan till tävling via Sportstiming (skapa konto), SweCyclingOnline eller Raceweb beroende på tävling. För Klippingracet och Swecup är det Sportstiming. För Klippingracet har klubben en rabbatkod så det blir gratis, fråga ledare.

Steg 5. Fråga ledare efter transponder. Kort varsel, då finns hyrtransponder på tävlingarna. De flesta enklare tävlingar såsom Gävle ungdomscup eller klubbtävlingar har ingen transponder.

Lite pyssel i början men sedan har man det kvar och historik, kvitton mm finns sparat på kontona.

Tips på bra tävlingar: (Uppdateras löpande)

Tävlingar 2024

(Klicka på länkarna för att komma till tävlingarn)

Swe-cup tävlingar 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klippingracet 2024! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vår egna tävling!

Västmanland cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Skultuna 5/5. En tävling under lite enklare former där granndistrikt bjuds in. Passa på! Anmälan enligt instruktioner i inbjudan på länken.

Gävle ungdomscup 2024 9/5 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (sök på Gävle på länken). En mycket rolig ungdomsstävling där vi brukar vara väldigt många från klubben. 3 race på en dag på lättåkta och roliga ungdomsbanor. Nybörjare till ungdomar 15-16år. En fokustävling vilket innebär att vi har ledare på plats som hjälper till att provköra banor och visa hur tävling går till. Ingen tävlingsvana behövs.

Klubbtävlingar med Borlänge CK den 16:e och 28:a maj. Superrolig träning med nummerlapp där alla kan vara med!

Lugnet XCO 1/6. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Swe-cup tävling på Lugnet i Falun. Bra tävling på nära håll!

Lugnet XCC 2/6. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Snabbt, intensivt och roligt. Kortare bana med många omkörningsmöjligheter.

Borlänge Tour 7-9/6. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En superrolig tävling under 3 dagar. 2 dagar för nybörjare. En fokustävling vilket innebär att vi har ledare på plats som hjälper till att provköra banor och visa hur tävling går till. Ingen tävlingsvana behövs. Troligtvis kommer även en träning veckan innan förläggas till Borlänge för provkörning av banor, blå, gul, rosa och turkos grupp.

Lilla Mörksuggejakten 2024 6/7 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En rolig ungdomstävling i Rättvik dagen före långloppet, Mörksuggejakten. Glöm inte fikakorgen, brukar vara bra stämning och många deltagare från klubben.

Engelbrektsturen 2024 28/7 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Långlopp med ungdomsklass på nära håll.

SM i Alingsås 18-21/7 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här hoppas vi bra deltagande, flera olika dicipliner.

Ungdoms em MTB på hemmaplan i Sverige! Huskvarna 6-10/8. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vilken möjlighet att köra ungdoms EM!

Ungdomscykelvasan 2024 9/8 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Dagen för stora cykelvasan är det ungdomarnas tur att tävla!

Tävlingar 2023

Ramnäs, "Första chansen" Länk till annan webbplats.. En bra start på säsongen. Sök efter första chansen på Swecyclingonline så hittar ni inbjudan.

 

Klippingracet 29/4 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (vår egen tävling)

 

Gävle ungdomscup 18/5

 

Klubbtävling i Säter, onsdag 7/6 med Borlänge cykelklubb

Tävling på hemmaplan under enkla former där alla kan vara med, mer info på länken, Klubbtävling 7/6

Lugnet MTB Eliminator Continental Series 10/6 https://www.sportstiming.se/event/12426 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En sprinttävling på lugnet dagen innan XCO tävlingen. Kort och intensivt med utslagning för att gå vidare i heaten. Inga nybörjare, endast tävlingsklasser från P/F 9-10 och uppåt. SISTA ORDINARIE ANMÄLNINGDSDAG SÖNDAG 4/6

Lugnet XCO söndag 11/6 https://www.sportstiming.se/event/12285 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En rolig och återkommande tävling i Falun av samma storlek och klass som den vi själva arrangerar i Säter. Denna tävling också en del av Swe-cup. Nybörjarklasser, tävlingsklasser ungdomar till elit och mastersklasser. Tisdagen före kommer vi anordna en träning där för att provköra banor. Kolla av med Ulf Rutkvist om du saknar info. SISTA ORDINARIE ANMÄLNINGDSDAG SÖNDAG 4/6

Borlänge Tour fre-sön 16-18/6 https://www.sportstiming.se/event/11869 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En riktigt klassiker som pågår i 3 dagar med undantag för nybörjare. En del av Swe-cup och som går på härliga fartfyllda banor i Mellsta under lör och sön, prologen går i Paradsibacken på fredagen. Denna tävling rekommenderas varmt, härligt stämning och kul cykling för alla åldrar. Dessutom väldigt nära! SISTA ORDINARIE ANMÄLNINGDSDAG SÖNDAG 11/6

Lilla Mörksuggejakten i Rättvik 8/7 https://mörksuggejakten.se/index.php/lilla-morksuggan/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rolig ungdomstävling dagen innan långloppet Mörksuggejakten. Rekommenderas varmt då tävlingen går i trevliga miljöer och stämningen är på topp under semestern. SISTA anmälningsdag är den 27/6 via raceweb, mer info på länken om tävlingen.

Ungdomscykelvasan, Oxberg - Mora fredagen den 11/8. Kul, snabbt och lättcyklat lopp! https://www.vasaloppet.se/lopp/cykellopp/ungdomscykelvasan/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Järfälla XCO 19:e augusti

Här finns info om tävlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sigtuna XCO 27:e augusti (SWE-cup #6)

Här finns info om tävlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skedvirännet lördag 2:a sep

Ett motionslopp som vi själva anordnar tillsammans med SSIK. Skoj för hela familjen under enkla former.

Här finns injudan och all info om Skedvirännet och anmälan

Hallbyrundan 16-17:e sep (Swe-cup #7-8)

2st tävlingar. Lördag och söndag, XCO och XCC. Separata anmälningar.

https://www.sportstiming.se/event/12925 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

https://www.sportstiming.se/event/12926 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

En bild

Publicerad: 2023-03-20

Senast uppdaterad: 2024-05-09

Författare: blomqvist_lars@hotmail.com

Besöksadress

Hagavägen 50
783 32 Säter

Postadress

Snickargatan 26
783 31 Säter

Kontakta oss

070 020 40 85
cknaten@hotmail.com