Gå till innehåll
CK Natén
CK Natén

Cykling i Järvsö

Lördagen den 13:e juli erbjuds cykling i Järvsö.

En cykeldag med fokus på de äldre barnen från gul grupp och uppåt. Roligt och inspirerande att cykla i Järvsö Bike Park men syftet är också att träna teknik och skapa intresse för att eventuellt tävla inom disciplinen enduro. Johan Widén som är tävlingscyklist inom enduro kommer ta hand om våra ungdomar tillsammans med ledare Dan Grufman Fjärsmans som kan Järvsö bra och är duktig inom disciplinen.

Utrustning: Klubben står för liftkort för de ungdomar som vill vara med på detta. Krav i Järsvö Bike Park är fullfacehjälm. Vi vill dock att alla som är med har full skyddsutrustning som finnas att hyra för 295kr. Cyklar finns att hyra som gör det hela till en fantastik upplevelse (Downhill cykel med kraftiga dämpare, däck och bromsar). En ganska stor kostnad men ger mervärde och då ingår skydd. Vanlig cykel fungerar också bra, heldämpad är att föredra.

Resa dit: 20mil från Säter och tar strax under 3h. Går att åka över dagen. Samåkning försöker vi koordinera men kan inte garantera. Om någon önskar boende finns många alternativ från camping till stugor och hotell. Kan eventuellt vara möjligt att ordna något till bra pris genom kontakter om ni hör av er ganska omgående.

Övrig cykling i Järvsö: I Järvsö finns flertalet leder, från väldigt lätta till mer avancerade. Om någon kommer upp före lördagen eller stannar efter kan det finnas möjlighet till guidning. Kanske även på lördagen. Ljusdal har också fina cykelleder, ca 15-20min från Järvsö. Två asfalterade pumptrack finns i Järvsö.

Praktiskt och övrigt: Samling 09:30 utanför Järvsö Bike Park hotell. Två hotell i närheten som serverar lunch och fika. Finns flertalet alternativ i byn. Ta gärna med eget fika och lite energi under cyklingen. Järvsö Zoo alldeles i närheten och finns lite annat för de som är med men inte cyklar. Kolla på hemsidan.

Anmälan: Anmälan senast tisdag 9/7 men hör gärna av er före så vi kan planera. Om funderingar kring boende, hör av er direkt. Anmälan till cknaten@hotmail.com (uppge om ni önskar samåkning)

Frågor om upplägget, ring Lars Blomqvist på 070-0204085

Frågor om boendetips och övrig cykling i Järvsö, ring Dan Grufman Fjärsman på 073-8259481

Boka cykel och skydd, https://jarvsobergscykelpark.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att göra i Järvsö och boende, https://jarvso.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi planerar något senare före de yngre grupperna, grön och blå grupp.

 

Publicerad: 2024-07-01

Senast uppdaterad: 2024-07-01

Författare: blomqvist_lars@hotmail.com

Besöksadress

Hagavägen 50
783 32 Säter

Postadress

Snickargatan 26
783 31 Säter

Kontakta oss

070 020 40 85
cknaten@hotmail.com